Blauwe Bok gaat jeugd belonen tijdens de Kwartjes reut

 Blauwe Bok gaat jeugd belonen tijdens de Kwartjes reut

Druten: Carnavalsvereniging  De Blauwe Bok uit Druten heeft speciaal voor de jeugd een aparte prijs in het leven geroepen tijdens de kwartjesreut. Deze prijs heet de ‘ Pax Award’ en is speciaal bedoeld voor de jeugd, welke deelneemt aan de kwartjesreut.

 

“Wij merken dat de jeugd vaak niet de financiële middelen heeft om een prijswinnende wagen te bouwen” zegt voorzitter  Frank Jansen van De Blauwe Bok. Ook ontbreekt soms nog een bouwruimte,  wat ervaring en handigheid, maar is de inzet er wel degelijk. Om dit te belonen hebben wij de ‘Pax Award’ in het leven geroepen. Deze prijs is speciaal voor de groepen jeugd welke als loopgroep of wagenbouwers in hun eerste jaren zitten. De jury zal deze groepen jureren, waarbij rekening wordt gehouden met de beperkte middelen en ervaringen.  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wij hebben enkele jaren volledig op de jeugd ingezet, zegt Frank. En met succes! De jeugd heeft, door ons gevarieerde programma tijdens het carnaval met diverse artiesten,  inmiddels de weg naar de bokkenstal al lang gevonden. We houden het voor de jeugd laagdrempelig door geen entree te vragen. Door deze succesformule zit het carnaval in Druten in de lift. Deze stijgende lijn willen we doortrekken naar onze kwartjesreut.

De Pax Award zal worden uitgereikt na de kwartjesreut op zaterdag. De starttijd van de kwartjesreut is iets later dan aanvankelijk aangegeven. De kwartjesreut start om 15:30 uur, zodat alle groepen de gelegenheid hebben om in Druten aan te sluiten. Aanmelden voor de kwartjesreut kan vanaf 1 december op de site: www.optochtenmaasenwaal.nl

 

 

 
 

© 2014 CV De Blauwe Bok Druten | Webdesign: Patrick Schiks