Carnaval in de gemeente Druten afgelast

Onlangs zijn de carnavalsverenigingen uit de gemeente Druten bij elkaar geweest in een gemeenschappelijk carnavalsoverleg. Hierbij zijn wij gezamenlijk tot de volgende conclusies gekomen:

 

  • Er zullen geen optochten zijn tijdens het carnaval.
  • Er worden geen nieuwe hoogheden gekozen dit seizoen. Alle huidige volwassen hoogheden gaan nog een seizoen door. Voor de jeugd wordt dit per vereniging bekeken.
  • Dit betekent ook dat er geen (pronk)zittingsavonden en-middagen zullen zijn.
  • Alle officiële activiteiten van de carnavalsverenigingen in het voorseizoen tot februari worden geannuleerd.
  • Er zal worden gekeken of sommige activiteiten op een alternatieve manier doorgang kunnen vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten voor de jeugd. Iedere afzonderlijke carnavalsvereniging zal hier op haar eigen manier mee omgaan en ook als zodanig communiceren.

     

De gemeente Druten heeft actief meegedacht en stelt zich zeer coöperatief op, om te kijken naar wat er wél kan. Hierbij is het voor ons allemaal belangrijk dat het verantwoord moet zijn om iets te organiseren. Zo willen wij geen (onnodige) gezondheidsrisico’s lopen en moeten alternatieven (financieel) rendabel zijn voor alle betrokkenen. Daarom is het van belang dat wij ons strikt houden aan de landelijke RIVM-richtlijnen en de lokale maatregelen vanuit de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de gemeente Druten. Zolang de 1,5 meter maatregel ook buiten van toepassing is zien wij helaas geen mogelijkheden om (buiten) activiteiten te organiseren.

 

Wellicht niet een al te vrolijk bericht aan het begin van het seizoen. Wel helaas de realiteit waarin wij nu leven.

 

Wij houden u op de hoogte. Voor nu blijf veilig en gezond.

 

Namens de gezamenlijke carnavalsverenigingen uit de gemeente Druten.
Afferden: Het Vergulde Vat
Deest: De Vrolijke Golf
Druten: De Blauwe Bok
Horssen: De Streupers
Puiflijk: De Torenuilen
 

© 2014 CV De Blauwe Bok Druten | Webdesign: Patrick Schiks