Wie wordt de jubileumprins van het Bokkenrijk?

Druten – De harten van carnavalminnend Maas en Waal slaan met de dag sneller. Als de elfde van de elfde nadert begint het bloed van de ware carnavalisten te bruisen en te borrelen. Her en der maken carnavalsverenigingen hun nieuwe opperheersers bekend. Ook De Blauwe Bok staat aan de vooravond van de prinsbekendmaking van het 55-jarig jubileumjaar. Deze gevarieerde avond zal bestaan uit optredens van diverse artiesten zoals daar zijn; Heppie Ouwer, Wiannekes en Free Style Herrie Kapel.

13 november aanstaande is het zover, dan wordt tijdens een spetterende avond duidelijk wie komend jaar de scepter zwaait over de blauwe bokken en geiten.
De huidige opperbok, Prins Sander d’n Urste, doet troonsafstand, maar maakt kans de steek ook in 2022 te mogen dragen. De kandidaten zijn:

1. Sander van der Zandt
Is de huidige Opperbok en door Corona zelfs 2 jaar op rij. Heeft dit naar meer gesmaakt en wil hij voor de 3e keer voor de ere titel gaan? Er zijn wel gekkere dingen gebeurd met carnaval…
2. Martijn van Sonsbeek
Deze troste vader van Lars en Lynn deelt lief en leed met zijn Jolanda. Al sinds mensheugenis lid van De Blauwe Bok. Was ook lid van de hofhouding bij (zus) oud-Prinses Chantal en oud-Prins Rino en Prins Sander. Opa, vader, zus en oom zijn hem al voorgegaan als opperheersers. Gaat deze loodgieter dit jaar voor de troon?
3. Danny van Dijk
Samen met partner Chris de trotse ouders van Bram en Sanne. Als trainer van JO9-1 bij DIO ’30 weet hij wat leiding geven is. Mountainbiken is zijn hobby. Deze voortekker van c.v. De Kouwe Kletsers heeft in 2019 al een snuffelstage gedaan bij de Blauwe Bok, hij was toen Adjudant van Prins Stefan d’n Urste.
4. Henk Cornelissen
De enige van alle kandidaten welke jubileumprinservaring heeft. Was prins tijdens het 33 jarige en 44 jarige jubileum. Is getrouwd met zijn Hofdame Karin en de pages zijn inmiddels het huis uit. Heeft bekendheid gemaakt met zijn eigen brouwerij ‘Heeren van Druten’.
5. Aswin Koppers
Allround medewerker bij Kuypers zorg voor vastgoed. Samen met zijn vrouw Sandra en hun 3 kinderen betrokken zij onlangs een nieuw kasteel. Is dat een voorbode? Een van de grondleggers van c.v. de Kouwe Kletsers en momenteel in functie bij c.v. De Blauwe Bok als hoffotograaf.
6. Willem Bouwman
Was prins in het carnavalsjaar 2017. Willem is getrouwd met Annet en samen hebben zij 2 zonen, Jelle en Sjoerd. Zwaait de scepter bij huisman Etech Experts, wellicht ook dit jaar weer bij De Blauwe Bok? Heeft als hobby’s zeilen en biljarten. Wordt ook wel de Nederlandse Jan Ceulemans genoemd, maar dat komt eerder door het postuur dan de biljartkunsten.
7. Cristo Peters
In 2015 Opperheerser van c.v. De Blauwe Bok. Echtgenote Sandra was destijds zijn page en dochter Lois werd toen ook meegetrokken in het carnavalsgeweld.
Zijn hofhouding zal een zware taak hebben met deze prins, zijn lijfspreuk luidt ‘Gezelligheid kent nog steeds geen tijd’ en hij voegt regelmatig de daad bij het woord (of eigenlijk altijd…)
8. Frank Jansen
Deze prinscarnaval van 1989 was jarenlang voorzitter van c.v. De Blauwe Bok.
Van betonmagnaat naar horecatycoon was voor hem een kleine stap en heeft dan ook afgelopen jaar een restaurant en café geopend in de achterhoek. Jubileumprins zou een hele mooie afsluiting van ruim 30 jaar carnaval, bij de Blauwe Bok, zijn
9. Harry Kuypers
Is eigenaar van Kuypers zorg voor vastgoed. Speelt een aardig deuntje bij showorkest riverland en is regelmatig te vinden op gezellige feestjes zoals carnaval, Leste Mert en Dag van Druten. Heeft al meerdere malen op de kandidatenlijst gestaan, dus nu moet het er maar eens van komen. Hij staat in elk geval garant voor een kleurrijk carnaval.
10. Aswin Janssen
Maakt al 30 deel uit van c.v. De Blauwe Bok. Was hij, samen met zijn vrouw Laura, al trots op zijn 3 kinderen, onlangs is hij ook de trotse opa geworden van een kleindochter. Is binnen De Blauwe Bok verantwoordelijk voor de optochten, dit jaar wellicht in zijn eigen optocht?
11. Bas van de Klok
Deze Abraham in spé (nog één maandje) Is getrouwd met Jovita en samen zij voor hun 3 koters. Als hobby beoefend Bas voetbal en squash al mag de derde helft daarbij niet ontbreken. Heeft al meerdere malen op de kandidatenlijst gestaan en mag daarom als out-sider worden beschouwd.
 

© 2014 CV De Blauwe Bok Druten | Webdesign: Patrick Schiks