Kwartjesreut en Maas en Waalreut

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de carnavalsoptochten in 2024!

  • Inschrijvingsperiode: 1 december 2023 – 14 januari 2024
  • Nummer ophalen: 31 januari 2024 19:00 – 21:00 Wijkcentrum de Doorkijk

Carnavalisten van Maas & Waal,

Vanaf 1 december is het weer mogelijk om in te schrijven voor deelname aan de optochten in onze carnavals vierende regio! In Maasbommel, Puiflijk, Deest, Horssen, Druten, Alphen, Afferden, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen en uiteraard de Maas & Waal reut kan ieder zich weer van zijn of haar creatiefste kant laten zien. Doen jullie ook weer mee?

Inschrijven is mogelijk via het deelnameformulier op www.optochtenmaasenwaal.nl. Op de site kan je ook het rooster en het reglement terug vinden. Inschrijven is mogelijk tot 14 januari 2024.

Na inschrijving is het mogelijk om het startnummer op te halen op 31 januari 2024 tussen 19:00 en 21:00.
Ditmaal is dit niet in het gemeentehuis in Druten of Beneden-Leeuwen, maar in Wijkcentrum de Doorkijk In Druten! Na inschrijving krijg je hier meer informatie over.

Aangepaste starttijden carnavalsoptochten Puiflijk en Druten voor meer deelnameplezier

Puiflijk en Druten – In een gezamenlijke inspanning om de carnavalsvreugde te vergroten, kondigen de carnavalsverenigingen CV de Torenuilen en CV de Blauwe Bok met genoegen aan dat de starttijden van de carnavalsoptochten in Puiflijk en Druten aangepast zullen worden voor de aankomende carnavalszaterdag.

In voorgaande jaren bleek dat sommige deelnemers graag wilden deelnemen aan zowel de optocht van Puiflijk als die van Druten op carnavalszaterdag. Ondanks dat dit voorheen mogelijk was, bleek het in de praktijk lastiger vanwege de nauwe tijdsafstanden tussen de starttijden van beide optochten. Na zorgvuldig overleg hebben beide verenigingen besloten de starttijden aan te passen
om deze mogelijkheid te verruimen voor de enthousiaste deelnemers.

Concreet betekent dit de volgende wijzigingen:

De optocht in Puiflijk zal nu starten om 13.49 uur bij de Oude Toren 
De optocht in Druten zal starten om 15.30 uur

Deze aanpassingen bieden deelnemers de gelegenheid om de gehele optocht in Puiflijk mee te lopen, zonder halverwege uit te stromen. Het is echter van belang op te merken dat de organisaties geen invloed hebben op eventuele incidenten die tijdens de optochten kunnen plaatsvinden.

Na afloop van de aankomende carnaval zullen CV de Torenuilen en CV de Blauwe Bok gezamenlijk evalueren om te bepalen of deze aanpassingen ook voor de komende jaren wenselijk zijn. Beide verenigingen kijken uit naar een bruisende carnaval met meer deelnemersplezier en hopen op een succesvolle implementatie van deze wijzigingen.